خانه | مقالات | مدیریت منابع انسانی | هوش ارتباطی رهبری پروژه

هوش ارتباطی رهبری پروژه

هوش ارتباطی رهبری پروژه 

۵ قدم برای بالا بردن مشارکت تیم پروژه

شما به‌عنوان رهبر، برای استقاده از هوش ارتباطی رهبری خود باید از موارد کلیدی زیر بهره ببرید:

  • ابتدا با استفاده از توانایی‌تان در برقراری ارتباط، ارتباط برقرار کنید.
  • سپس نیازهای اجتمایی و روانی دیگران را درک کنید.
  • در آخر این نیازها را به مکالماتی که این نیازها را ارضا می‌کند، تبدیل کنید.

۵ قدم را برداریم

در این‌جا، ۵ قدم پیشنهادی برای شما رهبران پروژه جهت دستیابی به نیازها را ذکر می‌کنم:

مقاله مرتبط:‌ تعارض در تیم پروژه

قدم اول : به نیازهای اجتماعی و روانی تیمتان توجه کنید

نیازهای اعضای تیم ما از انرژی، انگیزه و تعاملاتشان نشات می‌گیرد. فرهنگ رسیدن اعضا به ۷ نیاز زیر را در سازمانتان ایجاد کنید:

  • ورود و وابستگی : 

    افراد نیاز دارند وارد تیم شده و بتوانند به سادگی با دیگران ارتباط برقرار کنند. پس شما بعنوان رهبر تیم پروژه باید الزامات این برقراری و ایجاد وابستگی را در افراد تازه وارد ایجاد کنید.

  • قدردانی و به رسمیت شناختن : 

اعضای تیم نیاز دارند مورد قدردانی و تشویق قرار بگیرند. یکی از هنرهای رهبر این است بداند از هر شخص در چه زمانی باید قدردانی کند.

  • چالش و موفقیت : 

اعضای تیم باید به چالش کشیده شوند تا ریسک کنند و پروژه و تیم به جلو حرکت کند.

  • اعتماد و پاسخگویی :

اعضای تیم شما نیاز دارند، احساس کنند که شما به آن‌ها اعتماد دارید. همچنین باید فضا را جهت بیان نظرات صادقانه فراهم کنید.

  • رشد و یادگیری :

همه‌ی افراد دوست دارند پیوسته مطالب جدیدی را یاد بگیرند. برای این موضوع شما باید میدان را جهت آموزش و رشد استعداد و نوانایی‌های افرادتان فراهم نمایید.

  • قدرت : 

باید قدرت تاثیر گذاری در نتیجه پروژه توسط اعضای تیم را بدهید. افراد با دیدن نتیجه‌ی تفکر و کار خود در پروژه احساس خیلی خوبی دارند.

  • هدفمندی : 

یکی از عمده تقاوت‌های تیم با گروه، این است که اعضای تیم از هدف آگاهی دارند و می‌دانند کار آن‌ها چه بخشی از آن را عملی می‌سازد. باید درجه‌‌ی ارتباط کار افراد با هدف را به آن‌ها بفهمانید.

هوش ارتباطی رهبری

مقاله مرتبط: علل شکست پروژه‌ها در ۵ دقیقه

قدم دوم :‌ فرهنگ مسئولیت پذیری شخصی را ایجاد کنید. 

فرهنگ مسئولیت پذیری شخصی را، با بیان بازخورد مستقیم و زمانبندی شده به افراد، هنگامی که از مسیر رسیدن به اهداف و نیازهای تیم در وجودشان به مرور کشت کنید. در این راستا می‌توانید یک درخواست کتبی شفاف جهت درست عمل کردن آن‌ها مستقیما به آن‌ها ارسال نمایید. پس از این از آن‌ها بخواهید به شما بازخورد کارشان را منتقل کنند. در راستای تهیه این بازخورد خودشان برخی از مشکلات را اصلاح می کنند که خود نوعی مسئولیت‌پذیری شخصی است.

قدم سوم :‌ پیشنهادات تیم را دریافت و استفاده کنید.  

برای رسیدن به نیازهای تیم و پروژه از اعضا بخواهید نظرات و پیشنهاداتشان را بیان کنند. برای این کار می‌توانید از جلسات منظم طوفان فکری استفاده کنید، حتما از نظرات اعضا در کار استفاده کنید. اگر این کار را نکنید شکست می‌خورید.

عضو کانال تلگرام مدیریت پروژه شوید 


قدم چهارم : جشن بگیرید

وقتی به اهداقتان رسیدید جشن بگیرید. عقیده من این است که هیچ چیزی مثل برگزاری جشن رسیدن به اهداف، نمی‌تواند موفقعیت‌های بعدی را ایجاد کند. پس وقتی به هدف رسیدید دکمه توقف را بزنید، جشن بگیرید و دوباره حرکت کنید.

قدم پنجم : اعضای تیم را با توجه به ویژگی‌ها و نیازهایتان استخدام کنید.

شما در تیم موقعیت‌ها و وظایف مختلفی دارید. هر کدام از این‌ها نیازهای فنی و رفتاری خاص خود را دارند. توصیه من این است  ویژگی‌های رفتاری را فدای ویژگی‌های فنی نکنید. ویژگی‌های رفتاری در کارهای تیمی بسیار مهم‌ترند. پس در تیم پروژه خصوصیات اختصاصی هر موقعیت را داشته باشید. ولی نکته اصلی این است که قبل از بررسی شرایط اختصاصی، شرایط عمومی را برای افراد بررسی کنید. شرایط عمومی را باید همه‌ی اعضا داشته باشند. مثل خود مسئولیت پذیری که در بالا ذکر شد.

قطعا قدم‌های دیگری نیز در هوش ارتباطی رهبری پروژه، وجود دارند که در این مقاله ذکر نشد. از شما درخواست دارم اگر پیشنهادی دارید برای بنده ارسال کنید.

بخوانید:

جایگاه هوش ارتباطی در مدیریت پروژه

 

درباره‌ی مسعود باقری

* مربی چابکی، اسکرام‌مستر و مدرس در حوزه اسکرام ** فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد مدیریت پروژه دانشگاه شهید بهشتی *** خوشحال میشم تو حوزه چابکی (Agile) و اسکرام از بتونیم باهم گپ بزنیم و بتونم کمکتون کنم. masoud.bagheri79@gmail.com

حتما ببینید

معرفی کتاب کتاب قراردادهای همسان پیمانکاری، مشاوره ، سرمایه گذاری

کتاب قراردادهای همسان پیمانکاری، مشاوره ، سرمایه گذاری

قراردادهای همسان پیمانکاری، مشاوره ، سرمایه گذاری معرفی نویسندگان کتاب قراردادهای همسان پیمانکاری، مشاوره ، سرمایه …

۲ نظر

  1. ليلا قنبريها

    بسیار عالی موفق باشید 💐💐

    • مسعود باقری

      ممنون از نظرتون
      امیدوارم مقاله براتون مفید بوده باشه

This site is protected by wp-copyrightpro.com