خانه | مقالات | مدیریت منابع انسانی | هفده اصل برای داشتن یک کار تیمی خوب

هفده اصل برای داشتن یک کار تیمی خوب

۱۷صفت ضروری برای بازیگران کار تیمی

کتاب « ۱۷اصل کار تیمی» نوشته جان ما کسول است که توسط توسط مهندس عزیز کیاوند ترجمه شده، و نشر فرا آن را منتشر کرده است. این کتاب دارای سه مقدمه، و ۱۷فصل، در ۲۲۴صفحه است. جان ما کسول، نویسنده کتاب پرآوازه «صفت‌های بایسته یک رهبر» نیز هست که در کتاب ۱۷اصل کار تیمی، تا کید دارد که در یک سازمان «اهمیت تشکیل تیم از تولید محصول کمتر نیست». نویسنده به ۱۷صفت ضروری برای بازیگران کار تیمی می‌پردازد که در این گفتار به این ویژگیها پرداخته میشود.

عضو کانال تلگرام مدیریت پروژه شوید 


  1. اعضا سازگار و انعطاف پذیرند:

کارتیمی با خشکی و انعطاف ناپذیری سازگار نیست. جلو خشونت خویش را میتوان گرفت، بر ترس میتوان چیره شد و تنبلی را با حربه انضباط از خود دور کرد، اما خشکی دماغ علاجی ندارد، و بذر انهدام را در درون خود دارد. ا گر بخواهید با دیگران کار کنید و در تیم عضوی موثر باشید باید از انطباق بر تیم ابایی نداشته باشید. بازیگران سازگار و انعطاف پذیر تیم آموختن را دوست دارند و احساس امنیت میکنند. آنها خلاق هستند و خدمت به مردم را دوست دارند.

  1. هم دست و هم داستانند:

اول باید با یکدیگر کار کرد، بعد با یکدیگر برنده شد. چالشهای بزرگ، کار تیمی بزرگ میطلبد، و ضروریترین صفتی که تیم را در کارهای دشوار موفق میسازد همکاری توأم با همدلی اعضای آن است. همکاری توأم با همدلی یعنی اینکه با دل و جان با یکدیگر کار کنیم. نویسنده نظر داده که چهار تحول باید رخ دهد تا همکاری اعضای تیم همدلانه شود :

  • تحول در برداشت و بینش – به اعضای تیم به چشم همکارانی همدل بنگرید نه به چشم رقیب؛
  • نگرش – ا گر بخواهید ذهنیتی پیدا کنید که خود و اعضای تیم را به جای رقیب مکمل یکدیگر بدانید به حمایت از اعضای تیم روی آورید؛
  • کانون توجه – به جای خود، تیم را در کانون توجه قرار دهید؛
  • به نتیجه بیندیشید– همکاری و همدلی، چند را، چندان میکند.

مقاله مرتبط :‌مدیریت تنش (استرس) در پروژه

  1. تعهدپذیرند:

 لحظه ای که خود را به انجام کاری متعهد می‌سازید، خداوند هم به یاری می‌آید. دستهایی به یاری می‌آیند که ا گر تعهدی نداشتید نمی‌آمدند.  بسیاری از مردم تعهد را از دریچه احساس خود مینگرند. احساس آنها راهنمای انجام تعهد است. اما تعهد راستین چیزی دیگر است. تعهد امری احساسی نیست بلکه ریشه آن در منش ماست. تعهد معمولا درگیر و دار سختی خود را نشان می‌دهد. تعهدبه استعداد و توانایی بستگی ندارد. تعهد بر اثر انتخاب ایجاد می‌شود، نه بر اثر شرایط و تعهدی می‌ماند که مبتنی بر ارزش‌ها باشد. زیرا پذیرش تعهد یک چیز است و پایبندی به آن چیز دیگر.

مقاله مرتبط :‌ جنگ‌های پروژه‌ای (تعارض در تیم پروژه)

  1. ارتباط برقرار میکنند:

تیم یعنی یک جان در چندین بدن. مثل خردمندان فکر کنید، اما با مردم به زبان خودشان حرف بزنید. جان کلام این است که کار تیمی‌ نمی‌توان کرد، مگر اینکه بازیکنان با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. ا گر ارتباط نباشد تیم‌یدر کار نیست، بلکه جمعی از افراد هستند که از طریق شخص ثالث مناسبات تیم را تضعیف میکند. مردم به کاری که در آن به بازی گرفته شوند، دل می‌دهند.

مقاله مرتبط :‌۱۲ نکته عملی برای رهبری:ده سال تجربه مدیریت

  1. لایق و با کفایت هستند:

اعضای با کفایت هر تیمی توانایی و صلاحیت انجام کار را در بهترین وجه ممکن آن دارند. آدمهای لایق و با کفایت تعالی‌طلب هستند. تعالی، ارزش ما را برپایه توانایی و ظرفیت خود ما می‌سنجد. آدمهای با کفایت به متوسط قانع نمی‌شوند. نیروی خود را بر کار خویش متمرکز می‌سازند و در طبق اخلاص می‌گذارند. آدمهای با کفایت، کیفیت کار خود را پایین نمی‌آورند.

مقاله مرتبط :‌ فقط مدیران پروژه جوان بخوانند!!!

  1. قابل اعتماد هستند:

 از آنهایی که بحث و استدلال می‌کنند نترسید، از کسانی بترسید که در بحث و گفتگو طفره میروند.

پایه‌های اعتماد به نظر نویسنده عبارتند از:

  • انگیزه اصلی – نویسنده نظر داده که سعی می‌کنم انگیزه‌های خود را در چارچوبی درست قرار دهم و اعضای تیم را نیز تشویق به همین
    کار میکنم، حال ا گر کسی باشد که مصلحت خویش را بر مصلحت تیم مقدم بدارد قابل اعتماد نخواهدبود.
  • مسئولیت – در تحلیل نهایی، صفت مشترک همه آدم‌های موفق مسئولیت پذیری آنها است. انگیزه به ما می‌فهماند که چرا اشخاص قابل
    اعتماد هستند، اما احساس مسئولیت اشخاص نشان میدهد که می‌خواهند قابل اعتماد باشند.
  • فکرکردن – قابلیت اعتماد فراتر از مسئولیت‌پذیری است. مسئولیت‌پذیری باید با فکر همراه باشد تا به درد بخورد.
  • پایداری – ا گر نتوان بر یاران تیمی همیشه اعتماد کرد، هیچگاه به آنها اعتماد نکنید. پایداری فراتر از استعداد است. منشی را می‌طلبد که به
    رغم دشواریها جا نزند.

  1. انضباط دارند:

در کوره انضباط است که استعداد به توانایی تبدیل می‌شود. انضباط انجام کارهایی است که نمی‌خواهید انجام دهید، تا دست به انجام کاری بشوید که می‌خواهید انجام دهید. اشخاص باید در سه زمینه انضباط ایجاد کنند تا برای تیم مفید باشند:

  • انضباط اندیشیدن– ا گر ذهن خود را فعال نگاه دارید پیوسته به چالش‌هایی ذهنی روی می‌آورید و همواره به چیزهای مثبت می‌اندیشید؛
  • انضباط احساسات، نگذارید احساسات شما رااز کاری که باید بکنید باز دارد یا به کاری که نباید بکنید وادارد.
  • انضباط لازم برای اقدام و عمل – تفاوت برنده با بازنده درعمل و بی عملی است.

ادامه دارد …

درباره‌ی امیر مطلق

فارغ‌التحصیل دبیرستان انرژی اتمی و کارشناسی معماری دانشگاه هنر تهران، کارشناس ارشد مدیریت پروژه‌و ساخت شهید بهشتی، سعی کردم یا کاری رو شروع نکنم یا اگه شروع کردم به بهترین نحو انجامش بدم. فسپا بهونه ای خوبیه که کنار دوستام بتونم چیزهایی رو که یاد گرفتم و یاد میگیرم با بقیه به اشتراک بگذارم و ایمان دارم که جز بهترینها که هستیم، یه روز هم بقیه این موضوع رو آشکارا بیان خواهند کرد.

حتما ببینید

جنگ‌های پروژه‌ای (تعارض در تیم پروژه)

تعارض در تیم پروژه را مدیریت کنید! چگونه با تعارض‌ها برخودر کنیم؟ قطعا تعارض در تیم …

This site is protected by wp-copyrightpro.com