راهکارهایی برای موفقعیت مدیران پروژه جوان (قسمت اول)
در چند مقاله به ۴۸ راهکار و تجربه ارائه شده توسط متخصصین و مدیران پروژه مجرب، برای استفاده مدیران پروژه جوان و تازهکار خواهیم پرداخت. نکتهی اساسی این مقالات آن است که هر کدام از این موارد تجربه یک شخص متخصص است. این خود سبب میشود با خواندن این مقاله تجربهی ۴۸ فرد متخصص با دیدگاه متفاوت را داشته باشید. پس این یک مقاله متفاوت است. در این مقاله ۹ مورد از آنها که به طور اختصصاصی در حوزه ارتباطات است خواهیم پرداخت.
ارتباط مناسب کلید اصلی موفقیت مدیران پروژه
۱. فهم فرهنگ
ارتباطات کلید اصلی موفقیت است. بیشتر منظور ما از ارتباطات، ارتباطات غیر رسمی است. ایجاد شبکه مناسب در پروژه و فهمیدن فرهنگ کارکنان و تغییرات آن در طول زمان میتواند بسیار ما را در کار متمایز کند.
۲. آماده یادگیری بیشتر باشید
به دیگران این اجازه و جرات را بدهید که به شما نزدیک شوند. برای اعضای تیم پروژه در دسترس باشید. سوالات و نظرات آنها را به دقت گوش داده و پاسخ دهید. هر چه بیشتر از آنها اطلاعات بگیرید بهتر میتوانید تصمیم بگیرید. بودجه را صرف دانش و گرفتن راهحل، به جای هزینه برای انحرافات خرج کنید.
مقالات مرتبط : جایگاه هوش ارتباطی در رفتار مدیران پروژه
۳. برای شناسایی سریع تغییرات ارتباط برقرار کنید
موفقیت به دو عامل ارتباطات و تمرکز بر روی اهداف بستگی دارد. ارتباط مناسب با اعضای تیم پروژه، در شناسایی انحرافات در زمان مناسب بسیار کمک میکند. همچنین ارتباط مناسب با مشتریان یا کارفرما، میتواند تغییرات در محدوده پروژه را در زمان مناسب شناسایی کند.
۴. پیگیری ارتباطات با تیم پروژه
پیگیری وظایف و ارتباط، ارتباط و ارتباط. افراد را از وظایفشان آگاه کنید. پیوسته با آنها در ارتباط باشید و مطمئن شوید که هر شخص از وظایف خود و تغییراتی که ایجاد میشود، آگاه است.
مقالات مرتبط : هوش ارتباطی رهبری پروژه
۵. بحث در مورد چالشها، موانع و ریسکها
مطمئن شوید که رابطهی شفاف و مناسبی بین شما و هستهی مرکزی و تیم پروژه مانند مدیران، کارفرما، کاربران، مدیر ارشد و… برقرار است. چالشها، موانع و ریسکها موجود پروژه را به صورت کاملا روشن برای آنها به طور کامل بیان کنید. این برای آن است که ذینفعان اصلی پروژه با پرژه و مشکلات آن درگیر شده و فشار از روی شما برداشته شود.
۶. بشنو و رد کن
شبکهی ارتباطی با همهی ذینفعان شامل کارفرما، تیم پروژه، مشتری، مدیر ارشد و… را داشته باشید. نظر همهی آنها را قبل از تصمیمگیری بشنوید. منظور این نیست که به نظر همهی آنها عمل کنید. فقط گوش کنید و بهترین تصمیم ممکن را پس از آن بگیرید.
مقالات مرتبط : جنگهای پروژهای (تعارض در تیم پروژه)
۷. به نظر بقیه احترام بگذارید
با تیم خود یکدل باشید. ارتباطات مناسب را تمرین کنید. مهمتر از همهی به نظر بقیه احترام و ارزش قایل شوید. ممکن است نظری مخالف نظر شما باشد. یاد بگیرید به همیی نظرها احترام بگذارید.
عضو کانال تلگرام مدیریت پروژه شوید
۸. ایدهها را به چالش بکشید
شما برای مدیریت پروژهها استخدام میشوید. اعضای تیم شما بعنوان کارشناسان فنی پروژه به کار گرفتهمیشوند. پس وقتی آنها نظری میدهند، آن را دریابید. این ایدهها بیشتر مواقع خوب هستند. اگر از لحاظ فنی نمیتوانید نظری در مورد ایدهی آنها بدهید توضیحات بیشتر از آنها بخواهید. بر روی ایده چالش کنید. گاهی برای تیم فنی، شنیده شدن و فکر کردن در مورد ایدهی آنها کافی است.
مقالات مرتبط : علل شکست پروژهها در ۵ دقیقه
۹. با کارفرما توافق کنید
با کارفرما (مشتری) توافق کنید. اعتماد وی را جلب کنید. اگر قولی میدهید به آن در زمان موعود عمل کنید. همواره این ارتباط را کنترل کرده و حفظ کنید.
در این مقاله فقط ۹ مورد از ۴۸ راهکار برای شما مدیر پروژه جوان، بیان شد. تیم فسپا در مقالات بعدی با ادامه این راهکارها در خدمت شما مدیران پروژه جوان خواهد بود.
بیشتر بخوانید : منافع و مزایای مدیریت پروژه در سازمان را با چه چیزی بسنجیم؟
سلام پسر
مطلب خوبی بود فقط چندجا غلط املایی داشت
توی مورد ١ و ٣ موفقیت رو موفعیت و موفقعیت نوشته بودی
اصلاح شد
ممنون از نظرات سازنده شما
مطالعه کردم مفیدبود.
بسیار عالی
خیلی ممنون از مقالات خوبتون.لطفا مطالب آموزشی در مورد استاندارهای مدیریت پروژ در سایت قرار دهید
تیم ما در حال اماده سازی این مقالات هستش
مورد ۶ خیلی جالب بود. چن بار واسم پیش اومده و درک کردم بخوبی.
ممنون
ممنون از شما
سلام
جای خالی مطالب مرتبط با کنکور کارشناسی ارشد مدیریت پروژه توی سایتتون احساس میشه
به نظرم اگر یه بخشی رو به اون اختصاص بدید خیلی جالب میشه
خیلی ممنونم از همه ی دست اندر کاران
حتما در این مورد تیز مطلبی در سایت قرار خواهیم داد
بسیار مفید و ارزنده بود
سلام،فکر میکنم دیدگاهتون برای فرهنگ ایران وجامعه ایران زیاد جوابگو نباشه ،تواینجا اگه بخوای اینطوری پروژه رو مدیریت کنی به مشکل برمیخوری