زمینههای Prince2
در مقاله قبلی با اصول زیربنایی PRINCE2 آشنا شدیم؛ مواردی که باید در تمام پروژهها محقق شوند و در غیر این صورت احتمال شکست خوردن پروژه بسیار زیاد خواهد شد. تا اینجا باید اصول را شناخته باشید و بدانید که هرکدام چه مفهومی و اهمیتی دارند. با این حال هنوز راهکاری برای محقق ساختن آنها ارائه نشده است. در این مقاله با زمینهها (themes) آشنا خواهید شد؛ زمینههایی که اصول در بستر آنها با کمک فرآیندها به جریان خواهند افتاد.
مقاله مرتبط : اصول هفت گانه پرینس۲
زمینههای پرینس۲ از این قرارند:
- انگیزه تجاری
- سازمان
- کیفیت
- برنامهها
- ریسک
- تغییر
- پیشرفت
زمینه ۱ از زمینههای پرینس۲: انگیزه تجاری:
زمینه ۱ از زمینههای پرینس ۲ انگیزه تجاری مفهوم یا سندی است که توجیهپذیری پروژه و اطلاعات تکمیلی آن را در خود جای میدهد و باید پیش از شروع هر مرحله و در زمان رخ دادن هر مسئله مهم و خاص (exception) بهروزرسانی و بررسی شود.
زمینه ۲ زمینههای پرینس۲: سازمان:
هر پروژه نیاز به هشت نقش پیشفرض دارد که هرکدام مهارتها، اختیارات و وظایف خاصی دارند. باید این نقشها را در پروژه خود داشته باشید و نقشهای تکمیلی را نیز به آنها بیافزایید. نقشها باید طوری تنظیم شده باشند که با تمام اصول، از جمله اصل مدیریت مبتنی بر سطوح هماهنگ باشند.
مقاله مرتبط : سطوح بلوغ دفتر مدیریت پروژه
زمینه ۳ زمینههای پرینس۲: کیفیت:
باید کیفیت محصول و تحویل شدنیهای آن را به خوبی برنامهریزی و عملی کنیم و برای این کار لازم است که به کیفیت کار نیز توجه داشته باشیم. کیفیت کار باید دائما بهبود داده شود، ولی کیفیت محصول حد مشخصی دارد و قرار نیست از آن بالاتر برود.
عضو کانال تلگرام مدیریت پروژه شوید
زمینه ۴ زمینههای پرینس۲: برنامهها:
چهار نوع برنامه در پروژه به کار گرفته میشود. برنامه کلان، که در مرحله آغازش تهیه میشود و در تمام مدت اجرا بهروزرسانی میشود، برنامههای تفصیلی مرحلههای مدیریتی که حتما باید پیش از شروع مرحله تکمیل شوند و به تصویب برسند، برنامههای بسیاری تفصیلی تیمهای اجرایی که تهیه آنها اختیاری است و برنامههای اصلاحی که در صورتی که تغییرات عمده باشند و نتوان از برنامههای جاری استفاده کرد جانشین آنها خواهند شد.
زمینه ۵ زمینههای پرینس۲: ریسک:
باید علاوه بر تحویلشدنیهای مسلم پروژه رویدادهایی که وقوعشان حتمی نیست را نیز برنامهریزی کرد و اقدامهایی برایشان در نظر گرفت تا فرصتها از دست نروند و تهدیدها مشکلزا نشوند.
مقاله مرتبط : ریسکهای ناشناخته بحران پروژهها
زمینه ۶ زمینههای پرینس۲: تغییر:
تغییر اجتنابناپذیر است و تنها زمانی مضر است که تحت کنترل نباشد. باید روند یکپارچهای برای کنترل و اعمال تغییرات وجود داشته باشد.
زمینه ۷ زمینههای پرینس۲: پیشرفت:
باید دائما عملکرد پروژه را ارزیابی کنیم و از نتایج این ارزیابی برای کنترل پروژه، یعنی طراحی اقدامات پیشگیرانه و اصلاحی استفاده کنیم.
مقاله مرتبط : آغاز به کار با متودولوژی P3.express
سلام
ممنون از مطالب مفیدی که شر میکنید.
در زمینه ۲ که سازمان هست، گفته شده هر پروژه ۸ نقص پیشفرض لازم داره. این ۸ نقش رو میشه عنوان کنید لطفا؟
نقشها به این ترتیب تعریف میشوند:
۱. مدیر ارشد
۲. کاربر ارشد
۳. تامینکننده ارشد
۴. تضمین پروژه
۵. هیات تغییرات
۶. مدیر پروژه
۷. پشتیبانی پروژه
۸. مدیران تیمهای اجرایی
البته هرکدام از این نقشها تعاریف و وظایف خاص خود را دارند که سعی میکنم در مقالات آتی توضیحات تکمیلی رو براتون بنویسم.